Вітаєм двічі чемпіона світу .

Модераторы: Patrik777, Velomax

Вітаєм двічі чемпіона світу .

Сообщение rom » 05 окт 2017, 15:32

Йосифа Пазяка .
Чемпіона світу по велосипеду на шосе серед журналістів . (RIDER MAN) .
Вже вдруге чемпіоном став представник України з княжого міста Львова Йосиф Пазяк . Чемпіоном світу під егідою UCI .

Короткий фотоопис .



Зірковий старт .
Изображение

Зірковий фініш
Изображение

Протокол .
Изображение


Нагородження категорії 60... років .
Изображение

Здобуток Йосифа за час виступів на цій імпрезі (дві золоті дві срібні і бронзова).
Так виглядає того року майка чемпіона .
Изображение
rom
1000+
1000+
 
Сообщения: 1094
Зарегистрирован: 02 ноя 2010, 21:58
Заслуженная репутация: 67
Повысить репутацию romПонизить репутацию rom

Re: Вітаєм двічі чемпіона світу .

Сообщение rom » 06 окт 2017, 14:44

В програмі змагань був і командний заїзд . Разом з двома українцями виступила полька .
https://www.youtube.com/watch?time_continue=96&v=uAqkqEz5-W4


[youtube]http://www.youtube.com/watch?time_continue=96&v=uAqkqEz5-W4[/youtube]
rom
1000+
1000+
 
Сообщения: 1094
Зарегистрирован: 02 ноя 2010, 21:58
Заслуженная репутация: 67
Повысить репутацию romПонизить репутацию rom

Re: Вітаєм двічі чемпіона світу .

Сообщение rom » 07 окт 2017, 08:19

Ще один репортаж по зіку .
http://zik.ua/tv/video/112681
rom
1000+
1000+
 
Сообщения: 1094
Зарегистрирован: 02 ноя 2010, 21:58
Заслуженная репутация: 67
Повысить репутацию romПонизить репутацию rom

Re: Вітаєм двічі чемпіона світу .

Сообщение project » 07 окт 2017, 11:49

Вітаємо нашого прославленого ветерана з перемогою! :bra_vo:
project
100
100
 
Сообщения: 86
Зарегистрирован: 29 окт 2013, 08:12
Заслуженная репутация: 15
Повысить репутацию projectПонизить репутацию project

Re: Вітаєм двічі чемпіона світу .

Сообщение rom » 10 окт 2017, 21:30

Інтерв"ю Йосифа .

Ну, що міжсезоння, міжсезоння... ніхто нічого не пише. Тоді почитайте. Я тут наваяв інтерв"ю з самим собою (є такий прийом в журналістиці) для одного сайту.

18 чемпіонат світу з велоспорту серед ЗМІ

Друге золото львівського журналіста-ровериста
На початку жовтня до Львова з Німеччини повернувся львівський журналіст Йосиф Пазяк, який вже вдруге виборов титул чемпіона світу з велоспорту серед журналістів. Чемпіонат дещо не звичний, але чемпіонат світу – це завжди чемпіонат світу, а здобути на ньому перемогу, безумовно, вкрай почесно і далебі непросто.
Тому наше перше запитання до пана Йосифа, нашого колеги, саме про цей чемпіонат і його організацію.
- Відколи проводяться такі чемпіонати і як довідались про них?
Починаючи із 2000 року A.I.J.C (Міжнародна Асоціація журналістів велоспорту) під егідою UCI (Міжнародного Велосипедного Союзу) проводять офіційні Чемпіонати Світу з велоспорту на шосе серед журналістів. Брати участь у цих змаганнях, згідно з регламентом, можуть спортсмени, які володіють дійсною прес-картою, себто належать до національних чи міжнародних медіа-профспілок, працюють журналістами в штаті редакцій або фрілансерами поза штатом і мають на це документальне підтвердження. Не обов”язково бути вузько велосипедним журналістом чи спортивним, можна бути й політичним чи рекламним чи ще спеціалізуватись за фахом у будь-якому напрямку, але окрім цього потрібно мати досвід виступу у змаганнях з велоспорту на шосе, хоча б у юні роки на рівні 1розряду і мати, звичайно, гоночний шосейний (не гірський) велосипед і зо 3 тисячі км. накату за сезон з весни до вересня. Це, як мінімум, для участі. А для перемоги..? 20-30 стартів в сезоні, в категорії мастерс (відповідно до віку від 30 до 60 і старші), або в еліті, два сучасних карбонових велосипеди (один для індивідуального старту на час, другий для групового старту), вартість обох від 5 до 10 тис. доларів в залежності від фірми-виробника та відповідне екіпірування, аеродинамічний шолом, обтічний комбінезон, спеціальне взуття. Вимоги, як бачимо, не прості. Але якщо хтось колись займався спортом, то хіба не мріяв стати чемпіоном світу і щоб, стоячи на найвищій сходинці подіуму, бачити, як на його честь і честь його країни звучав національний гімн та здіймався вище всіх національний стяг.
Та якось, ще працюючи у газеті «Молода Галичина» у 2006 році, в нетрях інтернету натрапив на інформацію про Мондіаль де ля Прес, (таку назву мав тоді чемпіонат)і мав відбутись в Австрії. Спочатку подумалось, що йдеться про футбольний чемпіонат для преси, але коли побачив, що це велоспорт, зацікавився, згадавши, що в студентські роки добре виступав на змаганнях з велоспорту на рівні майстрів спорту, на всесоюзному рівні, у нас була сильна команда, - чемпіони України, призери та чемпіони СРСР, зокрема, - Володимир Набойщиков, фізик, Святослав Ковальчук, юрист, Петро Детинич, юрист, член олімпійської збірної, Віталій та Валерій Стародуби, журналіст Олександр Вугернічек тому я зареєструвався і вирішив поїхати. Бабця Австрія недалеко, тим більше, що це ж колишня наша метрополія.
- І Ви відразу досягли такого успіху? Стали чемпіоном світу?
- Та де там! Я також подумав, що буду мати перевагу на рештою світу журналістів, адже маю досвід у велоспорті. Але мене спіткало гірке розчарування. На чемпіонат приїхали дуже сильно підготовлені та екіпіровані спортсмени-журналісти з багатьох країн, які готувалися з усією серйозністю. Тому я зайняв далекі місця і нічим особливим не вирізнився. Вразила висока організація чемпіонату – за всіма стандартами чемпіонатів світу. З пишними церемоніями відкриття та нагородження, з підняттям національних прапорів та озвучення Національних гімнів на честь країн переможців і їх представників. Велика кількість публіки, увага ЗМІ чи не більша ніж до звичайних чемпіонатів, адже ж змагаються ЗМІ.
- Вочевидь, Ви зрозуміли, що легкої прогулянки не буде і готуватись до такого чемпіонату треба серйозно.
- Саме так. Коли я побачив, як на честь переможців здіймають їх національні стяги їх країн стяги і лунає гімн, я сказав собі, що я мушу це зробити в середовищі світових ЗМІ для України, для її слави і волі, які ще не вмерли.., як сказано у тексті нашого Гімну. Хоча до нашого трагічного воєнного сьогодення було ще далеко. Відтак, я пробував дістатися подіуму у 2008 році у Франції, наблизився до 4 місця, у 2010 році у Бельгії опинився на 7 місці. Коли чемпіонат проводили у Греції на островах, я не їздив – далеко і дорого. І лише з четвертої спроби, у 2014році, коли чемпіонат знову відбувався в Австрії, мені вдалося здобути дві срібні медалі і двічі постояти поруч з німцями - чемпіонами світу і послухати їх національний гімн. До речі, тоді вперше мені вдалось знайти розуміння і підтримку з боку сайту «Вголос» і заступника голови Львівської обласної організації НСЖУ Андрія Болкуна, які допомогли придбати спеціальну велоформу збірної України з національною символікою і величезним Тризубом на всі груди і на всю спину. Саме ці люди зрозуміли важливість промоції України у світі. А це вже зобов’язувало бодай добратися до подіуму.
- А вперше Ви таки стали чемпіоном світу де, у якій країні?Де підняли синьо-жовте знамено і залунало «Ще не вмерла…» ?
- Так, це сталося 2015 року у Бельгії у її фландрійській частині. Я переміг у країні Едді Меркса – це надзвичайно почесно. Едді Меркс – це феноменальний бельгійський велогонщик, національний герой Бельгії. У Брюсселі є станція метро його імені, його музей. Для порівняння з футболом, це Пеле велоспорту! І тоді я сходив на найвищу сходинку п’єдесталу пошани з почуттям виконаного свого громадського обов’язку і поставленого перед собою завдання. Підняли прапор України і залунав наш Гімн нарешті. Це була для мене найвища нагорода! Були бурхливі оплески публіки.
- Що далі? Почесті, як казали древні латиняни, приносять прибутки. Ваш чин був якось зауважений, винагороджений з боку представників держави за її промоушн у світі?
- З боку спортивної громадськості та журналістів увага була. Я розповідав у ЗМІ про свій успіх, про враження, про те, як туди добирався, де жив і за скільки, про перипетії боротьби. З боку держави якоїсь винагороди не було…Ну розумію, важко, війна… Але я не зупинився на досягнутому, продовжував тренуватись і підтримувати спортивну форму. У 2016 році чемпіонат знову проводили на грецьких островах. Це було знову дорого і далеко для мене, вже пенсіонера з мінімальною пенсією. А у нинішньому 2017 році чемпіонат організували у Німеччині. Я вирішив їхати.
- На цей раз знайшлися, спонсори чи допомога держави?
- Та ні. Все власним коштом. Побудував всю логістику з мінімальними витратами. Вклався у 250 євро. Добирався до кордону у Шегинях електричкою та велосипедом з наплічником з усім необхідним. Кордон перетинав пішки з велосипедом без черги. До Перемишля добирався велосипедом, відтак автобусом в Німеччину, у Штуттгарт. Житло винайняв по 20 євро за добу в приватному секторі. Перед стартом страшенно хвилювався. Але сконцентрувався, закумлю закумлював всі сили і таки домігся другої золотої медалі і майки чемпіона світу. У велоспорті є така традиція – чемпіонів світу нагороджують спеціальними майками в кольорах веселки, що символізують кольори п’яти континентів. Та найвища нагорода для мене – це те, що пролунав у Німеччині Гімн України і підняли стяг. Це справді зворушливий момент у житті кожного спортсмена. Емоції переповнюють душу. Це незабутні і ні з чим не зрівнянні почуття. За ради таких моментів варто жити. Хоч даються вони дуже важко. Після повернення мене привітали у Львівській обласній федерації велоспорту. Отримав приз (100 дол.) від члена президії федерації Євгена Гоголєва. Дуже йому вдячний.
- Приєднуємось до привітань, пане Йосифе! На наступний чемпіонат у 2018 році поїдете?
- Наступний буде у Бельгії, країну-організатора вже визначено. Бажання є. Але вже хотілося б не пішки через кордон з наплічником, а якось цивілізованіше, як люди. Хоча б з командою, бусом чи автомобілем. Може вдасться залучити спонсорів, державні структури. Адже, для порівняння, аби представники збірної України з того чи іншого виду спорту виступили на чемпіонатах світу витрачаються величезні кошти на підготовку до участі і на саму участь. І далеко не завжди на честь переможців лунає по світах Гімн України і здіймається національне наше знамено. Я зробив це вже удвічі…самотужки. Ну, що ж зробити? У нас все життя отак з тим додатком «само». «Самооборона», «самопоміч», «самодержава». Отак і я «самочемпіон», жартую .
- На завершення, для ілюстрації наведу цитату з блога мовою оригіналу, російського журналіста, телекоментатора каналу «Євроспорт» Сергія Курдюкова, який був бронзовим призером.
- «Пройден виток серпантина. Конечно, не чемпионат мира среди профессионалов, а чемпионат среди профессионалов средств массовой информации – но мира. Это была довольно серьезная цель – добраться до подиума; те, кого надо было потеснить, катаются на велосипеде много и быстро. Цель достигнута. Благодаря моей команде RusVelo, составной частью которой мне выпала удача являться, механикам, которые поддерживали велосипед в безотказном состоянии; массажистам, которые кормили и поили – и массировали; докторам, которым стоит цыкнуть на организм – и он перестает капризничать; работникам офиса, которые обеспечивают беспроблемность повседневного существования. Техническим партнерам нашей команды, Colnago, Campagnolo, Deda, Selle Italia и Elite, которые сделали и обвесили всем необходимым мой велосипед, Parentini, Accapi и Casco, которые одели в легкую, удобную и аэродинамичную форму. Dion Sportlab, которая выпускает качественное и эффективное спортивное питание.
Ну и, я надеюсь, наше дружное велосообщество не обидится на меня за то, что некоторые неофициальные «спасибо» я оставлю в рамках того, что на сетевом жаргоне именуется «личкой»)».
На фото (у першому пості) :
У німецькому Бад Дюргайм лунає Гімн України на честь чемпіона світу, львів’янина Йосифа Пазяка.
rom
1000+
1000+
 
Сообщения: 1094
Зарегистрирован: 02 ноя 2010, 21:58
Заслуженная репутация: 67
Повысить репутацию romПонизить репутацию rom

Re: Вітаєм двічі чемпіона світу .

Сообщение project » 10 окт 2017, 22:04

Ну з ціною на велосипеди пан Йосиф...перебільшив.Наприклад,за його скотт на барахолці більше 1000 долярів не дадуть...
project
100
100
 
Сообщения: 86
Зарегистрирован: 29 окт 2013, 08:12
Заслуженная репутация: 15
Повысить репутацию projectПонизить репутацию project

Re: Вітаєм двічі чемпіона світу .

Сообщение rom » 11 окт 2017, 15:42

Я думаю мова йде про велосипеди не Йосифа . А то що він на такому зумів виграти ...
rom
1000+
1000+
 
Сообщения: 1094
Зарегистрирован: 02 ноя 2010, 21:58
Заслуженная репутация: 67
Повысить репутацию romПонизить репутацию rom


Вернуться в Львов

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 0

  • Наши партнёры